Zie onder voor de synopsistekst zonder irritant plaatje

Synopsis_MariekeCoppens_niet_het_uiterlijk_voor_goede_vriendschappen

 

Een reeks korte verhalen die elkaar zo vaak raken, schuren en snijden dat het soms een roman lijkt. Het had op momenten ook een dichtbundel met plaatjes kunnen zijn. Niet omdat kiezen heel erg vorig millennium is, maar omdat overeenkomsten en verschillen vaak dezelfde zijn.

Waar tijd niet lineair is en de hoofdpersonen gedepersonificeerd, alleen het paard heeft een eigen naam.

Geschat aantal pagina’s 233.

Hoofdpersonen: De Man; Het Meisje; Voorheen Bert; de perongelukke moeder; de vader; de Per Ongelukke Moeder van de Per Ongelukke Moeder en Per of Het Per.

De Man heeft een kind dat hij niet wil en niet ziet, een baan als bezigheidstherapie en een pathetische behoefte aan warmte. De Man hoeft sinds hij het afval van Het Meisje spaart niet meer op korte termijn dood.

Het Meisje heeft een huis vol grof en minder grofvuil, heeft bedachte gesprekken met de vorige eigenaars van haar inboedel, wil vuilnisvrouw (de vrouw van een vuilnisman) worden. Het Meisje houdt van dieren. Tot haar favorieten behoren niet al te drie dimensionale dieren. Het Meisje heeft een obsessie voor haar buurman, die volgens haar de reincarnatie is van Skinner, Jung, Freud, Adler, Maslow en een vleugje Darwin.

Voorheen Bert kon zijn naam niet waarmaken en viel op necrofielen. De Per Ongelukke Moeder werd net als haar moeder een Per Ongelukke Moeder. De vader werd verliefd op een onbekende Wit-Russin die hij zijn leven lang zocht.

De buurjongen stinkt. De buurjongen slaapt lepeltje lepeltje met Het Meisje, een muur ligt als een mes tussen beiden.

Per of Het Per heeft geen eigen letters