Bad ideas for Heerlen, performance in artist talk, 2018

Slechte ideeën voor Heerlen, voorgesteld tijdens de Artist Talk tijdens Cultura Nova 26 augustus 2018 in SCHUNCK* , gebaseerd op de thema’s van de talk: krimp, identiteit, transitie en ‘bovengronds’. De slechte ideeën mogen rechteloos uitgevoerd worden, mits er een kunstenaar betaald bij betrokken wordt.

Krimp

Tegen krimp: Honden of dieren meetellen en stemrecht geven, misschien heeft de partij van de dieren dan kans om de SP van de troon te stoten.

Tegen leegstand: Raamprostitutie met dieren

Tegen leegstand in ‘t LOON: Tropisch zwembad in ‘t LOON, met restaurants gerund door bewoners van het AZC. Heerlen gaat er hiermee op veel fronten op vooruit: een zwembad, echt lekker eten, voor als ‘t LOON weer instort een ramp-kans-toeslag voor de experience.

Het Burgemeester van Grunsvenplein: In de winter een schaatsbaan en in de zomer een stadsstrand met WiFi en oplaadpunten zodat je wel ergens lekker kan hangen en dat niet hoeft te doen in de leeszaal van SCHUNCK*.

Identiteit

Statiegeld op frituurvet introduceren en de stadsbussen op dit vet laten rijden. Maak van Heerlen de blauwste stad van de wereld. (blauw is het ecologisch verantwoorde groen)

Gratis cursus ‘Een Harde G is niet eng, of slecht, of onaardig’

Gratis Limburgeringscursus voor gasten

Murals van zonnepanelen maken, dan heb je er nog iets aan ook.

Roofals introduceren. Dat is een mural op het dak en dan helikopterrondleidingen verkopen. Dan worden murals eindelijk elitair.

Transitie

De term transgemeenschap claimen. Dat is een dorp of stad geboren in een verkeerde vorm. Heerlen terug naar het dorp. Weg van urban (al dan niet met airquotes).

Van alle straten grachten maken, dan valt het niet zo op dat er niemand buiten loopt. En heb je minder problemen met de voorspelde ramp-regen in het Heerlense dal.

Voor meer toerisme: Een mural op de promenade van de gehele Amsterdamse wallen. Een mono-cultuur past helemaal in het verleden van Heerlen, resultaten behaalt in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Voor een slimmere uitstraling: minder mono, minder murals, meer de veelvormigheid van kunst omarmen.

Bovengronds

Medicinale heroïne introduceren voor demente bejaarden.

Leerplicht verhogen tot 25, heb je meteen geen jeugdwerkloosheid meer.